יום שישי 06 דצמבר 2019
לוח הפלגות
חיפוש הפלגות כללי
יש לבחור נמל בארץ
יש לבחור נמל בחו"ל
יצוא מהארץ
יבוא לארץ
Facebook

בט"ו בשבט אוכלים פירות טריים ישראלים

פירות מיובשים מלאים בסוכר ובצבעי מאכל מלאכותיים, ודלים בערכים תזונתיים. אז למה להיצמד להרגלים ישנים ולצרוך פירות מיובשים?
31.01.18 / 10:18
בט"ו בשבט אוכלים פירות טריים ישראלים
31.01.18
בט"ו בשבט אוכלים פירות טריים ישראלים

 

 

 

מתוך אתר משרד החקלאות ופיתוח הכפר

שר החקלאות ופיתוח הכפר אורי אריאל: "אין ספק שפירות טריים בריאים יותר ומזינים יותר! לשמחתנו מדינת ישראל בורכה בשפע רב ועליה נאמר ארץ גפן, תאנה ורימון זית שמן ודבש במקביל חקלאי ישראל מגדלים כל השנה עשרות זנים של פירות טריים אז למה להיצמד להרגלים ישנים ולצרוך פירות מיובשים? גם בט"ו בשבט צרכו פירות טריים ובמקום פרי יבש – תאכלו פרי "פרש".
 
לקראת ט"ו בשבט, משרד החקלאות ומועצת הצמחים יוצאים בקריאה לציבור לצרוך פירות טריים ישראלים במקום פירות מיובשים ומיובאים (בעיקר מטורקיה).
כיום, מרבית המשפחות בישראל נוהגות לצרוך פירות מיובשים בט"ו בשבט. מדובר במסורת עתיקת יומין, שמקורה בחוסר הפירות שהיה בעבר בחורף, עבור היהודים שחיו בגלות. לכן הפתרון שנמצא היה צריכת פירות מיובשים שיובאו לגולה מישראל. היום, ניתן למצוא ברשתות השיווק, במרכולים ואצל הירקנים עשרות סוגים של פירות טריים בשפע של צבעים וטעמים שונים, כאשר לכל אחד מהם סגולות וערך תזונתי גבוה, התורמים רבות לבריאותנו וכולם תוצרת ישראל. בניגוד לפירות המיובשים, הפירות הטריים מכילים ויטמינים וערכים תזונתיים רבים, ללא כל צבע מאכל או עיבוד תעשייתי. 
במועצת הצמחים ציינו כי "החקלאים המקומיים הם מהטובים והיעילים בעולם, מגיעים להישגים מעוררי הערכה ומעל הכול – מגדלים עבור כולנו פירות טעימים, איכותיים ומגוונים. השנה אנו קוראים להוסיף בסדר ט"ו בשבט לפחות פרי טרי אחד על כל פרי יבש. אין סיבה להסתפק בפירות יבשים כשאפשר לצרוך פירות טריים, ליהנות מהערכים התזונתיים – וגם לתמוך בכלכלה המקומית ובחקלאים הישראלים".
 
בין הפירות הטריים הישראלים שנמצאים כרגע על המדפים (רשימה חלקית): תפוח, בננה, תות שדה, אגס, קיווי, תפוז, קלמנטינה, מלון, אפרסמון, אננס, אשכולית, רימון, פומלה, אשכולית אדומה, תמר, שקד, ענבים, פפאיה, פסיפלורה, פיטא​יה, גויאבה ועוד.
על פי נתוני הלמ"ס, בכל חודש, משק בית צורך בממוצע 134 ₪ עבור פירות (ללא ירקות!). במשרד החקלאות ממליצים לצרוך בט"ו בשבט פירות טריים, כבכל שאר ימות השנה, ולהרוויח טריות וערכים תזונתיים בעשרות זנים של פירות, שעדיפים על אלו הנמצאים בפירות המיובשים.
 
 
 
 
 
נתוני יבוא ​פירות יבשים המתייחסים לתקופה 1.1.2017-31.12.2017
ס​​​וג הפרי המיובש כמות שיובאה לארץ בשנת 2017 (בטונות) מדינת​ המקור
צימוקים 2,352 ארה"ב, טורקיה
משמש 1,551 טורקיה, אוזבקיסטן
אננס 1,513 הרפובליקה הדומיניקנית
שזיפים 1,366 ארה"ב, ארגנטינה
תאנים 927 טורקיה
תפוחים 348 סין
מנגו 87 גאנה, תאילנד
בננות 20 תאילנד
  מחיר ממוצע לק"ג  (בש"ח) ​
​שנה 2015 2016
תאנה מיובשת ארוז 48.4 48.4
אגוזי מלך 97.2 76.0
שקדים 90.8 102.2​
 
 
 
​​​גם שרי הממשלה תומכים ביוזמת משרד החקלאות לעידוד צריכת פירות חדשים ומקומיים, המעניקים ערכי תזונה וויטמינים רבים, על פני אלו המיובשים והמיובאים.
היום, במהלך ישיבת הממשלה, הוצגו זנים רבים של פרחים, פירות הדר, ירקות ועוד. אז למה להיצמד להרגלים ישנים ולצרוך פירות מיובשים?